Angajatorii iar au ajuns la mâna angajaților

Deficitul de forta de munca din Romania se vede cu ochiul liber. Ce imi place la acest afis este ca Dedeman incearca sa dea un statut mai uman si cald viitorilor sai angajati si spune:"angajam colegi". Nici nu stiu daca este corect etimologic enuntul, dar in mod clar vrea sa-i agate cu promisiunea ca va fi o relatie colegiala, deh.
Da, angajatii trebuiesc legati de glie, cel putin asta si-ar dori angajatorii, astfel ca acestia or sa vina cu tot felul de oferte, unele artificiale, alteori chiar si cu (mici) mariri de salarii, rezultatul va fi ca forta de munca va deveni si mai mobila, se vor plimba pe la toate companiile dispuse sa ofere ceva in plus.

Eu de ani de zile le spun angajatilor mei, ca as fi fericit sa le pot oferi 1.000 euro pe luna, dar nu se poate! De ce? Simplu, incasarile lunare pe care le am eu, de multe ori nu acopera cheltuielile salariale, daramite impozite si taxe! Nu sunt bani, nu e piata, nu avem clienti care sa plateasca. Romania este tinuta ca o piata de desfacere si consum.

Pentru a incheia incercand sa inchid cercul: Angajatorii sunt la mana clasei politice care nu da legi coerente si armonioase, care sa permita dezvoltarea unor afaceri sanatoase, generatoare de profit, care ar putea scoate oamenii si tara asta din incertitudini.